CHRISTMAS SALE kortingen tot -50% | Bekijk »

Hoe controleer je je telefoonmodel?

Tegenwoordig lijken smartphones op elkaar en hebben ze vergelijkbare namen. Veel gebruikers realiseren zich niet welk telefoonmodel ze hebben. Deze kennis komt echter vaak van pas, bijvoorbeeld wanneer we de juiste beschermende accessoires willen kiezen, de specificaties van ons apparaat willen kennen of het op de juiste manier willen waarderen. Daarom leggen we in dit artikel uit hoe je het model van je apparaat kunt controleren.

Sticker

1. Hoe controleer je je telefoonmodel?

De overgrote meerderheid van de mobiele telefoons heeft informatie over het model op een sticker onder de batterij. Voordat je de achterkant verwijdert en de batterij eruit haalt, moet je ervoor zorgen dat het apparaat is uitgeschakeld. Dit is erg belangrijk omdat plotselinge stroomuitval gegevensverlies en softwarefouten kan veroorzaken.

Informatie op de doos

2. Hoe controleer je je telefoonmodel?

Op elke originele smartphoneverpakking staat informatie over het model, bijvoorbeeld in grafische vorm.

Gravure en instellingen op Apple-smartphones

3. Hoe controleer je je telefoonmodel?

In oudere modellen van het merk Apple en soms in Huawei-smartphones staat op de achterkant van de apparaten een gravure met het versienummer. Voor nieuwere Apple-smartphones - iPhone 8 en iPhone X, controleer je het model door achtereenvolgens te selecteren: Instellingen >> Algemeen >> Model of serienummer.

Vervolgens moet je de informatie uit de instellingen overtypen in Google. Informatie over de verschillende smartphones van het merk met een appellogo is te vinden op de merkpagina.

Instellingen op Android- en Windows Mobile-telefoons

Een andere manier om de versie van het apparaat te kennen, is door de gegevens in het besturingssysteem van de telefoon te controleren. In Windows Phone en Android bevindt de informatie zich op dezelfde plaats. Om het model van je telefoon te controleren, selecteer je achtereenvolgens: Menu >> Instellingen >> Telefooninformatie >> Apparaatnaam.

Code en herstart

Op sommige telefoonmodellen kun je een korte code invoeren, waardoor er een notitie over de versie van het apparaat verschijnt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Nokia-telefoons. Je hoeft alleen maar de code *#0000# in te voeren en te bevestigen. Soms verschijnen het merk en model van het apparaat tijdens het opstarten.

Kennis van je telefoonmodel – voordelen

Zonder kennis van je telefoonmodel kun je het niet voor een prijs verkopen die voordelig is voor jou. Alleen kennis van de versie van de smartphone en zijn specificaties stelt ons in staat om zijn waarde correct te bepalen. Bovendien maakt het ontbreken van kennis over onze telefoon het voor ons onmogelijk om de juiste accessoires te kiezen, zoals een beschermhoes of folie of glas voor het LCD.

Zonder beschermende artikelen loopt onze telefoon het risico op talloze schade, die niet alleen een negatieve invloed kan hebben op het uiterlijk, maar ook permanente schade kan veroorzaken.

telefoonhoesjes bekijk alle screenprotector bekijk alle

Tim Bakker
Tim Bakker

Van opleiding - een programmeur, uit passie - een tester van elektronische apparatuur. Hij is geïnteresseerd in mobiele apparaten en GSM-technologie. Hij heeft jarenlang zijn kennis en ervaring gedeeld in toonaangevende industriële tijdschriften. Momenteel is hij redacteur bij etuo. Hij houdt van strips, goede koffie en fietsen.

Waardering: 4.60 / 5.0 (12)
Jouw beoordeling
Vul alle bovenstaande waarderingen in.